Over mij 

Mijn naam is Jeanette Hartman. Ik ben 47 jaar en geboren en getogen in Nieuwleusen. Al vanaf jonge leeftijd is tekenen en creatief bezig zijn een grote hobby van mij.

Ik heb ruim15 jaar op een basisschool gewerkt, eerst als leerkracht en later als intern begeleider. In mijn jaren voor de klas was mijn favoriete vak om te geven dan ook tekenen. Momenteel werk ik als onderwijsspecialist / ambulant begeleider cluster 3 binnen het expertisteteam van het schoolbestuur Catent.

In december 2013 heb ik de tweejarige opleiding 'Specialist Creatieve Communicatie voor het basisonderwijs' afgerond aan de Kolam Tekenschool voor Kunst en Communicatie in Zutphen. Hier heb ik heel veel geleerd over het tekenen met kinderen. Maar de opleiding was vooral ook heel erg leuk om te doen. Elke lesdag was voor mij een 'feestje'.

Ik ben erg blij met De Tekenzolder bij mij thuis waar ik in mijn vrije tijd met kinderen mag tekenen en schilderen. Wat ik hierbij erg belangrijk vind, is dat kinderen zich creatief mogen uiten en er zich vooral fijn bij voelen. Je hoeft niet perse heel goed te kunnen tekenen want alles wat je maakt is goed en niets is fout. Het gaat om de ontdekking en de beleving. Ik vind het heerlijk om met kleine groepjes kinderen in een ongedwongen sfeer aan het werk te zijn. Als ik zie hoe ze hiervan genieten en hoe trots zijn op de mooie kunstwerken die ze hebben gemaakt, vind ik dat prachtig!

De laatste tijd bied ik ook workshops en tekenlessen voor volwassenen aan. Ik merk dat ik ook dit ontzettend leuk vind om te doen en er zelf ook mijn creativiteit in kwijt kan.

Wil je nog graag wat meer over mij weten of over mogelijkheden voor jou op De Tekenzolder, schroom dan niet om het mij te vragen.

Groeten Jeanette Hartman